Statystyki odwiedzin  

Dzisiaj: 1
Wczoraj: 2
Poprzedni tydzień: 26
Poprzedni miesiąc: 157
Ogółem: 90984

Poland 42.8%Poland
China 30.1%China
United States 17.4%United States
Russian Federation 4.7%Russian Federation
Norway 1.5%Norway
   

My na Facebooku  

 
   
   
 
   

Jakości powietrza  

   

Spis treści

Archiwum artykułów: 2010 - Październik

Rolnicy mogą łatwiej sprzedawać swoje produkty, łatwiej produkować mięso i wędliny. Rolnicy, którzy chcą swoje wyroby sprzedawać legalnie np. dla firm, restauracji czy stołówek, muszą opracować w zasadzie tylko projekt technologiczny i zawiadomić o tym powiatowego lekarza weterynarii. Ograniczenia są tylko co do obszaru dystrybucji tych wyrobów oraz ilości. W przypadku wędlin można sprzedać półtorej tony w ciągu tygodnia. Rolnicy mogą także prowadzić produkcję i sprzedaż mleka i jego przetworów a także gotowych posiłków. To duże ułatwienie dla rolników, mówi Waldemar Sidowski, powiatowy lekarz weterynarii w Tarnowie. Ułatwienia w produkcji mięsa i jego wyrobów dotyczą nie tylko wołowiny, wieprzowiny i drobiu, ale również ryb czy dziczyzny. (www.rdn.pl / 2010-10-08)


 

   

"Regionalny Portal Szynwałdu" Portal informacyjny Szynwałdu. Wszelkie prawa zastrzeżone © 2009 - 2020

Real time web analytics, Heat map tracking
© Szynwałd